The Blog

Digea 6ο Περιοχικό Switch-Off (Δείτε τον Χάρτη)

Καλώς ήρθατε στην ψηφιακή εποχή!

Tο έκτο και τελευταίο κατά σειρά switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί:

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ώρα 2π.μ. στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 53 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε περίπου 900 χιλιάδες κατοίκους των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Σάμου.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν στο σχετικό switch-off. Από τα 53 κέντρα εκπομπής, τα κέντρα «Μαλάξα» και «Ρογδιά» στην Κρήτη και «Μόντε Σμιθ» στη Ρόδο [με έντονα γράμματα στον πίνακα] είναι ήδη ενεργά και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες. Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

10931192_412855798874589_7629610516645243812_o